Minikonfirmander i Margrethekirken

Kære forældre til Minikonfirmander

Hvorfor hænger Jesus på et kors, hvem er det, der spiller på klokkerne i tårnet - og hvad skal det egentligt betyde, alt det der foregår henne i kirken? Hvorfor står præsten f.eks. i en tønde om søndagen, og kan man godt spise Jesu krop, hvis man er vegetar? At blive minikonfirmand er børns chance for at blive klogere på kirken og lege sig ind på livet af kristendommen.

Til august 2023 begynder et nyt hold minikonfirmander. Alle børn i 3. klasse på Harrestrup Å Skole afdelingen BLÅ vil få en invitation til at være minikonfirmand i Margrethekirken. Minikonfirmand er et gratis tilbud, som gælder alle børn, der bor i Valby Søndre Sogn og går i 3. klasse. Der er dog indtil videre kun henteordning for børn på Harrestrup Å Skole afdelingen BLÅ.

Man behøver ikke at være døbt for at deltage. Man skal blot have lyst til at lære noget om kirken og kristendom.

Hvad er en minikonfirmand?
En minikonfirmand er en 3. klasses dreng eller pige, som går på opdagelse i kirken. Minikonfirmanden tages med på en opdagelsesrejse gennem kirkens og kristendommens verden.
Sammen med sognepræst Malene Flensborg, kirke- og kulturmedarbejder Anette Thorup Lange og frivillige fra kirken finder minikonfirmanderne ud af, hvad kirken er for en størrelse. Vi skal høre historier fra Bibelen, lege, synge salmer, tegne, hygge, snakke om Gud og lære at bede Fadervor. Vi vil også stifte bekendtskab med kirkens rum og de ting, som foregår i kirken.
Det vigtigste er, at vi har det sjovt og hyggeligt, og at børnenes møde med kirken er positivt.

Vi har lavet et ugeforløb, hvor vi fra mandag den 21/8 til 25/8 mødes efter skoletid til 16.00, for at få noget ud af det, skal man kunne komme de fem eftermiddage. Det afsluttes 25/8 kl. 16.30  med en storslået afslutning med forældre, bedsteforældre og søskende med minikonfirmation, reception - og en hemmelig gave til minikonfirmanderne.

Hvorfor skal mit barn gå til minikonfirmand?
Formålet med undervisningen er at give børnene en fortrolighed med kirkerummet og en idé om, hvad kirken er for en størrelse. Under forløbet får børnene en større forståelse for, at Margrethekirken er en af deres kirker.
Undervisningen er også en god lejlighed for børnene til at møde deres præst og stille alle de (som regel mange!) spørgsmål de har om alt det her med Gud og kristendom, dåb, vin og brød, død og meget mere.
Det er naturligvis ikke en forudsætning for at blive konfirmeret i 7. eller 8. klasse, at man først har været minikonfirmand - men vi oplever, at de konfirmander, der har været minikonfirmander først, har en større fortrolighed med kirken.
Vi håber I har lyst til at lade jeres børn få et lille kig ind i kirkens liv.
Hvis I har spørgsmål, er I velkomne til at kontakte Malene Flensborg på tlf: 61 20 18 31 eller mail: mfc@km.dk eller kirke- og kulturmedarbejder Anette Thorup Lange på tlf. 21 77 80 80 eller mail: kirkeassistent@gmail.com.

Tilmelding til ugeforløbet: Link